top of page

Участь SILab у розробці "Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства"



Голова правління SILab, Анна Гулевська-Черниш, долучилася до експертної зустрічі «П’ятий елемент: стратегічна сесія для нового плану заходів з реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства».

Захід організували ІСАР Єднання разом із секретаріатом Кабінету Міністрів України та ОБСЄ. У ньому взяли участь 50 представників громадського суспільства, органів влади та міжнародних проєктів, щоб спільно розробити план дій для реалізації Національної стратегії на 2025-2026 роки.


Анна запропонувала підняти граничний розмір для обов’язкової реєстрації платником ПДВ для організацій громадянського суспільства. Її пропозиція отримала підтримку інших експертів. 


Серед ключових задач також визначили впровадження нового підходу до замовлення соціальних послуг. Міністерство соціальної політики має запустити оновлений механізм до кінця 2025 року. Якщо він запрацює, в Україні зʼявиться ефективний стимул для розвитку соціального підприємництва. А це своєю чергою сприятиме соціально-економічному зростанню України. 


Загалом експерти напрацювали значну кількість пропозицій до плану дій, які будуть розглядатися та затверджуватися профільними міністерствами. Зокрема, висунули пропозицію законодавчо закріпити визначення терміну “соціальне підприємництво”. З дорожньою картою підготовки плану можна ознайомитися за посиланням.


Про наступні кроки з розробки документу будемо інформувати на наших сторінках, тож слідкуйте за новинами. 


Разом продовжуємо розбудовувати громадянське суспільство!


bottom of page