top of page

Impact Business Accelerator 2024: розпочато новий набір учасників 


Безкоштовний бізнес-акселератор, який 2023 року допоміг 23 імпакт-бізнесам з 11 регіонів України збільшити їх потенціал та розширити можливості, оголошує новий набір учасників. Програма надає підприємцям необхідні знання та навички для активного розвитку бізнесу та імпакт-підприємництва в межах економічного відновлення та інтеграції країни до Європейського Союзу. 


Impact Business Accelerator, створений Impact Force разом з SILab Ukraine за підтримки українських та міжнародних партнерів надасть можливість українським компаніям з різних галузей економіки отримати доступ до:

  • 10 онлайн модулів, що охоплюють ключові бізнес-теми та аспекти соціального впливу;

  • 9 ексклюзивних лекцій та воркшопів;

  • індивідуального менторства від міжнародних експертів з розвитку та просування бізнесу;

  • можливості презентувати свій бізнес на Демо Дні у грудні 2024 року;

  • спільноти однодумців та соціальних підприємців  з усієї країни; 

  • безкоштовних ресурсів та матеріалів від партнерів програми.

За результатами акселератора, найперспективніша компанія отримає програму фінансової підтримки у розмірі до 10 000 євро від Українського соціального венчурного фонду.  28 серпня о 18:00 відбудеться онлайн вебінар, присвячений Impact Business Accelerator. Долучайтеся, щоб дізнатися усі деталі про: формат навчання, критерії та етапи відбору, а також можливості залучення інвестицій на розвиток свого підприємства. Наприкінці вебінару усі охочі зможуть поставити свої запитання.



Програма акселератора складається з двох етапів:

Перший етап - ознайомчий та загальний для всіх підприємств, які подадуть заявку на участь. Після реєстрації учасники отримають доступ до 10 онлайн модулів, розміщених на порталі Дія.Бізнес. Ці модулі охоплюють ключові бізнес-теми та аспекти соціального впливу:

  1. Вступ до соціального підприємництва;

  2. Вимірювання впливу;

  3. Три виміри ведення звітності;

  4. Маркетинг та соціальні медіа;

  5. Сталий розвиток для бізнесу;

  6. Комунікації та соціальний вплив;

  7. Доступ до інвестицій та грантів;

  8. Людські ресурси та управління людьми;

  9. Бізнес-операції;

  10. Масштабування та експорт.

Дедлайн подачі заявок: 4 вересня 23:59.


Другий етап передбачає відбір 40 найактивніших бізнесів, які переглянуть всі онлайн модулі та заповнять розширену аплікаційну форму. Питання цієї форми базуватимуться на інформації, отриманій з модулів. Відбір учасників буде проводитися на основі таких критеріїв, як фінансова діяльність та стабільність, команда, бізнес-модель, готовність продукту/сервісу, потенціал масштабування та соціальний вплив бізнесу. Детальні критерії відбору доступні на сайті Impact Business.


Відібрані учасники отримають доступ до поглибленої навчальної програми, менторської підтримки та індивідуальних консультацій з міжнародними експертами. Програма завершиться Демо Днем у грудні 2024 року, де учасники зможуть представити свій бізнес потенційним інвесторам.


У 2023 ми допомогли учасникам не тільки розвинути свій бізнес, але й досягти соціального впливу, який тісно пов’язаний з кількома Цілями сталого розвитку: 95% підтримують економічне зростання, 43% - відповідальне споживання, 56% - боротьбу зі зміною клімату, 34% - охорону здоров’я та 17% - створення комфортних міст. Минулорічний набір вже довів свою ефективність і ми не збираємось зупинятись на досягнутому!– Ніна Левчук, співзасновниця ГО Impact Force.

Як розповіла Альона Калібаба, співзасновниця SILab Ukraine та СЕО USVF акселератор надає більшій кількості компаній інтегрувати стратегії соціального впливу в свою діяльність заради відбудови України:

“Останні роки стали випробуванням для нашої країни та українців, але водночас відкрили безмежні можливості для змін та інновацій. Завдяки попередньому набору Impact Business Accelerator, ми підтримали підприємства, які пропонують рішення для вирішення актуальних соціальних, екологічних та економічних проблем. Результати програми підтверджують, що український бізнес здатний до реалізації системного соціального і екологічного впливу.”
 

Impact Business Accelerator ініційований та реалізується громадською організацією Impact Force в партнерстві з SiLab Ukraine за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту та національного проєкту Дія.Бізнес, Міністерства іноземних справ Латвії та платформи соціальних інновацій New Door. За результатами акселератора найперспективніша компанія  отримає програму фінансової підтримки від УСВФ.


Comments


bottom of page